Your duties
Hvilke helbredsmæssige forudsætninger skal være opfyldt ved rejsens påbegyndelse?
Når du planlægger en rejse, skal du tage hensyn til din fysiske helbredstilstand og din flyvedygtighed. Det er bedst, hvis du taler med din læge inden rejsen, hvis der er tale om sygdomme, svækkelsestilstande, eller hvis du hyppigt skal tage medicin.

Efter alvorlig sygdom, kvæstelser og operationer gælder orienteringsvis følgende ventetider, inden man flyver igen:
  • Blodprop i hjertet: 8 uger (ved alvorlig blodprop i hjertet 12 uger)
  • Slagtilfælde: 8 uger
  • Operationer i bryst- og maveområdet: 6 uger
  • Operationer i kraniet: 6-12 måneder
  • Operationer i øjet: 1-3 måneder
  • Frakturer: inden for de første 4 dage kan der undtagelsesvis gives tilladelse til transport, hvis der er tale om en medicinsk transport eller hvis en lægeattest godtgør, at transporten er ufarlig. Efter 4 dage kan passageren transporteres med en gipsbandage, der anbefales åben gipsbandage. Passagerer med lukket gipsbandage bør om muligt fremvise en lægeattest.
  • Pneumothorax (lungekollaps): 6-8 uger
I forbindelse med smitsomme infektionssygdomme som f.eks. smitsom hepatitis, åben tuberkulose, skoldkopper, mæslinger og røde hunde er en transport først mulig, når den pågældende person er fuldstændig rask igen.

Principielt er det sådan, at alvorlige sygdomme, operationer foretaget for nyligt og særlige mediciniske krav skal meddeles vores Service Center » senest 7 dage inden afgang, da en medicinsk vurdering af vores Medicinske Tjeneste i enkelte tilfælde kan være nødvendig. En nødvendig ilttilførsel om bord skal ligeledes meddeles vores Service Center senest 7 dage inden afgang.


Vaccination: For rejser til nogle lande er vaccination mod bestemte sygdomme påkrævet. Indhent nødvendige informationer hos en rejsemedicinsk kvalificeret læge, hos airberlin group lægetjenestes Rejsemedicinsk Informationssystem under www.bad-gmbh.de » eller hos sundhedsforvaltningen i dit destinations- eller transferland, inden du booker rejsen.

Om transport af medicin: Medicin, som bruges ofte og konstant, transporteres i håndbagagen, mens anden medicinforråd opbevares i det indskrevne bagage. Diabetikere sørger for, at de har en tilstrækkelig mægde insulin til hele flyrejsen i deres håndbagage, som de til enhver tid har inden for rækkevidde, og at de medfører en nødvendighedsattest fra deres læge.

Her får du flere informationer om sygetransport » samt om transport af blivende mødre » og personer, der har brug fo hjælp » om bord hos airberlin.

We are here for you: Helpful information for you guestsairberlin services: just book them online. 

seat
(opens in new window)

Secure the seat you want promptly.
Reserve seat »

sportsbaggagetiere.png
(opens in new window)

Sports equipment or  four-legged friend?
Book excess baggage »